lørdag den 6. marts 2010

Malapascua Island, Mindoro Island, Boracay, Panglao Island, Donsol og Manila: 12. februar - 5. marts

Malapascua Island
Efter en rejse paa godt 32 timer og et VISA-kort, der blev slugt i en ATM i Cebu City, naaede vi udmattede til Malapascua Island lige nord for Cebu Island. Vi blev, af uforklarlige aarsager, sat af paa den forkerte side af oeen, men blev reddet af en amerikaner, som havde boet der i 11 aar. Han foerte os gennem en virkelig fattig landsby, hvor alle stirrede paa os, som om de aldrig havde set hvide, lyshaarede mennesker foer, og boernene gik lige ved vores side og kiggede os forundrede op i ansigterne. Vi kom til "turist"-stranden, der dog (heldigvis) var tyndt befolket og blev indlogeret paa oeens dyreste resort, da ingen af de andre resorts havde ledige vaerelser. Ikke godt for vores pengepung, da vi ikke havde mange kontanter paa os, og da der ikke kunne haeves paa oeen.

Deluxe-vaerelset paa Malapascua

Dagen efter begyndte vi dog at nyde det hele. Malapascua viste sig at vaere en vaskeaegte bountyoe. Vi fik slappet af og nydt roen paa stranden. Stemningen var (selvom vi ikke troede, det var muligt) mere afslappet end paa Koh Tao!



Mindoro Island
Mindoro Island var vores naeste maal. Her skulle det vaere rigtig godt at dykke, saa det maatte udforskes. Vi saa da ogsaa en masse under vandet, lige fra trompetfisk, flotte lionfisk, en 2 meter lang soeslange (gisp), en masse nemofisk, endda en hele familien bestaaende af 6-7, og til alverdens flotte fisk i regnbuens farver. Her valgte vi at bruge 4 dage for at slappe lidt af.

Morgenmadsbuffet i Manila :-)

Big La Laguna Beach

Generelt er rejsetiden paa filippinerne meget lang og alt gaar langssooooommmt. Ingen her lider af stress, saa allerede paa Mindoro Island havde vi faaet nok at busser, baade og fly. Vi kom rigtig ned i gear og fik badet en masse i det 27 grader varme vand, MEN saa synes Mette lige at vi skulle opleve lidt ekstraordinaert... nemli' en hospitalsindlaeggelse. Et fiskeben skulle ud og det kom det. Jubii for det:-)



Boracay
Saa gik turen sydoest over mod Boracay. Her har de den aegte White Beach, der er udvaevnt som den 2. flotteste i verden, og naar nu oen laa lige forbi vores rute (ca 12 timer i rejsetid), skulle den selvfoelgelig ses. Her var rigtig flot, men desvaerre var der lidt for mange turister. Solnedgangen var dog i verdensklasse! Indtil videre ikke set flottere!

Hvilken fantastisk solnedgang!

Panglao Island
Efter Boracay tog vi til Panglao Island, som ligger umiddelbart vest for oeen Bohol. Panglao var et rigtig dejligt sted, lidt ligesom Malapascua, men mere "civilt" og lidt flere restauranter, resorts og ikke mindst, turister! Vi fandt os dog rigtig godt tilpasse her og tilbragte 6 naetter her, afbrudt af en enkelt (lidt mislykkedes) tur til Anda paa oestsiden af Bohol. Turen til Anda var dog fin, da vi her saa de famoese Chocolate Hills - 1.268 chokoladefarvede, rundt bakketoppe - samt verdens mindste abeart, Tarsier, og en flot sommerfuglepark. Vi havde 2 dyk paa Panglao Island, begge i verdensklasse. Korallerne var utrolig smukke og farverige, og det sammen var fiskene!

Afslapning ved en af Alona Beach's mange restauranter

Naesten synd at spise de flotte, farverige fisk. Vi holdte os ogsaa fra dem :-)

Vores nabo paa Panglao (laengde: 6-7 cm)

Tarsier

Mette og Chokolate Hills - sikke'n symbiose :-)

Mette nyder en Halo-Halo


Donsol
Vi tog kun til Donsol af een grund: For at svoemme med hvalhajer! Hvilken fantastisk oplevelse! Desvaerre har vi ingen billeder herfra, da sigtbarheden var rigtig lav (3 m). Den lave sigtbarhed gjorde dog oplevelsen det stoerre, da vi skulle helt taet paa, for at kunne se! En helt igennem unik oplevelse at springe ned til de store fisk - eller den store fisk, da vi kun saa 1, men vi svoemmede dog med den tre gange (den var omkring 9 meter lang).

En stor, fed skruptusse havde vovet sig ud i Donsols uinteressante natteliv. Den var saa fed, at den knap nok kunne hoppe!


Manila
Sidste dag paa Filippinerne brugte vi i hovedstaden Manila, som huser 11 mio indbyggere. Vi holdte os dog langt fra byens os, larm og kaos ved i stedet at forskanse os i verdens 3. stoerst indkoebscenter, Mall of Asia.

Metro Manila skyline

Mall of Asia

4 kommentarer:

  1. Lækkert billede fra min ø, Malapascua. Skulle I have lyst til at skrive et ord om jeres resort, så vil jeg meget gerne poste det på www.gotomalapascua.com, så andre kan høre jeres eventuelle anbefaling/advarsel.

    Håber I nyder rejsen og livet!
    mvh Søren

    SvarSlet
  2. Hej Søren

    Vi boede på to resorts på øen. Et dyrt og et billigt.

    Det dyre, Mangrove Resort, lå på den modsatte side af øen ift. Bounty Beach (hovedstranden), ca. 7-800 meter derfra. Hovedbygningen med egen restaurant og mulighed for afslapning på træterrassen var rigtig lækker, og stemningen var meget fredfyldt. Værtinden var utrolig venlig og hjælpsom, og hun nød at gå rundt blandt gæsterne og hyggesnakke. Det fik os til at føle os næsten hjemme. Værelset var, som man kunne forvente i den priskategori: Rummeligt med stor dobbeltseng, fint badeværelse med varmt vand, aircondition, og så var det hele stort set nyt. Prisen var dog også derefter, 3.800 Pesos (vi fik dog handlet os frem til 3.500). Maden i restauranten var god, men alt, alt for dyr. Aftensmad fra 400 Pesos (lille portion)! Konklusionen må være, at selvom stedet var rigtig godt, var prisen noget for høj ift. den samlede oplevelse.

    På det billige sted, BB's, fik vi først tilbudt et værelse til 300 Pesos. Det var meget lille, og der var ikke andet end en seng, et lille chatol og en fan. Vi valgte at opgradere til et noget større værelse med eget bad og toilet, stadig med fan. Prisen var 600 Pesos. For det beløb fik vi meget større værdi. Der var alt hvad vi havde brug for. Værelset var naturligvis ikke nær så fint og nyt som på Mangrove Resort, men der blev gjort rigtig fint rent inden. Der var ikke altid vand på badeværelset, men hva' pokker, Bounty Beach lå stort set lige udenfor. Det bedste var, at der lige ved siden af BB's lå Malapascuas ubestridte bedste restaurant, Ging Gings. Fantastisk mad, der tilmed var ufattelig billig. Vi kunne spise og drikke os mætte for 200 Pesos!

    Vil man besøge Malapascua i det kinesiske nytår og/eller i weekenden, så husk én ting: Bestil overnatning i forvejen! Øen er utrolig populær, og det vil være rigtig ærgeligt at måtte tage derfra igen uden overnatning, især fordi vejen derop er lang!

    Håber det var dækkende. Tak for hilsnen!

    Mvh. Mette & Allan

    SvarSlet
  3. Hej med jer!

    Tusind tak for hjælpen! Det er guld værd. Jeg vil oversætte det til engelsk og smide op på www.gotomalapascua.com. Må jeg også tilføje dette billede? Jeg giver selvfølgelig fuld kredit og skriver (c) til jer =)

    http://3.bp.blogspot.com/_qCdXchPCPik/S5x9QdJr6hI/AAAAAAAAATA/3SHrkxIan18/s1600-h/IMG_4894.JPG

    SvarSlet
  4. Hej igen Søren og Helle

    Det var virkelig så lidt, og beklager det sene svar - hverdagen har meldt sig igen:)

    I er velkomne til at smide det op på siden og tilføje billedet.

    Håber det må være til gavn for andre rejselystne:)

    Mvh. Mette & Allan

    SvarSlet